За правог поштара нема препрека

Поштари у сувоборском крају су претходних неколико дана - без обзира на непогоде, порушене мостове и оштећене путеве - стигли до сваке куће у Прањанима, Дружетићима, Каменици, Богданици, Гојној Гори.

Без обзира на несвакидашње временске неприлике које су прошле седмице задавале проблеме мештанима општине Горњи Милановац, многе службе су радиле.

Поштари у сувоборском крају стигли су до сваке куће у Прањанима, Дружетићима, Каменици, Богданици, Гојној Гори, упркос порушеним мостовима и путевима.

Препознатљив звук. Стиже поштар Нешо.

Мотором дневно пређе око 60 километара. Обиђе три, четири села. Негде мора пешке, уз стрмине, или преко реке.

Мештанину кажу поштару да није морао да се мучи да долази, јер ти рачуни нису хитни, могао је да сачека да бар поправе мост.

И нема везе да ли су се обрушили путеви и мостови. За Ненада је важно да стигне до сваке куће.

"Спремимо се и обучемо кишно одело, чизме и седамо на мотор и крећемо на терен, на посао. Сваку кућа треба да се обиђе, кад се деле рачуни и пензије, свакој кући идемо и обилазимо", каже поштар Ненад Јевтовић.

Веселин Матијевић из Боградница каже да на селу значи кад им дође поштар. Занимљиво је и да у суседним селима пошту носи Ненадов брат.

"Имају браћа близанци, добри су обојица, не зна се који је бољи. Да те послушају, да ти учине. Долазе и по невремену и по снегу и по мећави, значи небитно је како је време. Хлеб ако треба, новине, лекове, све што треба они донесу", каже Милијана Марић из Богданица.

Мештани села уз реку Каменицу очекују да ће им до краја месеца браћа Јевтовић на кућни праг донети и пољопривредне пензије.

rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије