Читај ми!

Са полицајцима на шабачким бедемима

На подизању утврда код Шапца, протеклих дана било је anгажовано на хиљаде добровољаца из целе земље. Под командом Полиције, Војске и Жандармерије, ојачани су бедеми који за сада одолевају набујалој Сави. Екипа РТС-а добила је ексклузивно право да са припадницима Полиције обиђе најкритичније тачке на насипима код Шапца.

Припадници 11. класе полазника за основну полицијску обуку из Сремске Каменице данима раде на ојачавању обалоутврда код Дреновца, на десној обали Саве. На најкритичнијим тачкама, насипи и даље одолевају.

Део бедема, дужине скоро два километра, од прошле недеље ојачавају припадници полиције.

"Ангажовани смо на утврђивању насипа и помажемо са свих страна становништву", каже Ненад Бошњак, будући полицајац. "Након овога, као кадет Центра за основну полицијску
обуку, очекујем да ћу добити посао у Министарству унутрашњих послова Србије."

Све што сада раде, за ове младе људе је заправо завршни испит, наглашава Мирослав Мијаиловић, полицијски саветни:

"Полажу га пред целом Србијом и пред целом нашом државом. Све ово су учинили са толико елана и воље да је то невероватно."

"Ови младу људи су потпуно спремни за ове послове, све су то будући полицајци који ће од јуна ове године засновати радни однос у српској Полицији", каже Божидар Оташевић, заменик начелника Управе за образовање у МУП-у Србије.

Протеклих ноћи, на потезу Дреновац, приступ цивилима је из безбедносних разлога био забрањен. Екипа РТС-а заједно са припадницима Полиције обишла је Червентију и добровољце који су ту ангажовани.

На најкритичнијем месту на савском насипу код Шапца, протеклих неколико дана било је ангажовано неколико хиљада припадника Војске, Полиције, Жандармерије, грађана из свих крајева Србије и рудара из читаве земље.

"Овде је био изузетно велики одзив грађана, неке грађане морали смо да враћамо јер их је било превише. Имали смо заиста велики одзив", рекао је Зоран Радовановић, командант Интервентне јединице Полицијске управе у Шапцу. "Изузетно сам задовољан због свега и поносан на све грађане Србије коју су се одазивали када год смо их позивали."

Добровољци се смењују из сата у сат. На изградњи бедема код Шапца до сада је било ангажовано око шест хиљада добровољаца и волонетра.

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара