Читај ми!

Производња гумених чизама у три смене

Фабрика "Тигар" из Пирота ових дана ради у три смене, како би се подручја угрожена поплавама снабдела гуменом обућом. "Тигар" је до сада овим подручјима донирао преко 13 хиљада пари чизама.

Гумене чизме су тренутно најтраженија обућа у Србији. Тигрови радници су од почетка ванредне ситуације распоређени у три смене и производња се не прекида.

"Сви смо за то да помогнемо људима. У разговору са мојим колегама, сви су забринути због тренутне ситуације, сви желе да помогну и све од себе се даје да се ова криза превазиђе", каже
Радица Николић, радница фабрике "Обућа".

"Саосећамо са људима који страдају у поплавама, напорно јесте али настојимо да урадимо што вечи број чизама, да би људи што лакше пребродили ове поплаве. Тренутно нема проблема у производњи, све иде како треба", додаје Томислав Манић, радник фабрике "Обућа".

Из тигрових магацина свакодневно камиони одлазе на поплављена подручја.

"Обим производње је сада око пет до шест хиљада пари, зависно од дневних опретивних планова. Ради се у три смене и гледаћемо да остваримо што већу производњу, како би задовољили тренутно потребе тржишта, али захтеве за донацијама", каже директор тигрове фабрике "Обућа" Зоран Манчић.

И док радници производе у три смене, део тигрове ватрогасне бригаде одазвао се првог дана, када је упућен апел за одбрану Шапца, да помогну.

"С једне стране, а с друге стране људи су се одушевили. Шапчани су нас одлично дочекали", каже Емил Ставрић.

"Нисам се уопште двоумио ни размишљао, јер сам саосећао са тим народом, којем треба помоћ", каже Јоца Вељковић.

"Слагање и комуникација је била на великом нивоу. Људи су једноставно само то организовали. Нико никога није терао на посао, нико никоме није приговарао зашто не ради или ради", каже
Љубисав Тодоровић.

Велике српске компаније се јављају ових дана "Тигру" и купују чизме, како би донирали и помогли онима, које тек сада чека велики посао рашчићавања терена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара