Читај ми!

Солидарност Алексинчана

Алексинац памти солидарност у време рударске несреће или током страдања у НАТО бомбардовању, тако да су врата Црвеног крста отворена већ у суботу. У овој општини живи и велики број незапослених, јер је Алексинац на врху лествице стопе незапослености у Србији.

Мало породично предузеће са 14 запослених у Алексинцу пружило је испомоћ у доради прекривача већ у суботу. И они сами послали су јастуке и друге производе из њиховог програма кућног текстила.

Стопа незапослености у Алексинцу виша је од 50 одсто. Многи који долазе у Црвени крст су без посла, али успевају да одвоје и купе оно што је потребно ургоженима.

Алексинчанин Душан Остојић ових дана је на друштвеним мрежама стално позивао своје суграђане. Он каже да је поносан на њих, јер су у мноштву дезинформација углавном подстицали солидарност.

Општина је уступила део комуналне механизације, а не мали број Алексинчана је кроз разне организације ангажован у угроженим градовима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара