Читај ми!

Стари из Обреновца у Крагујевцу

После свега што су преживели и напорног пута до Крагујевца, стари Обреновчани се полако опорављају у просторијама Геронтолошког центра. Захваљујући помоћи грађана и привредника, за све су обезбеђене постеље,

Геронтолошки центар у Крагујевцу током прошле ноћи евакисао је тридесеторо старих из Центра у Обреновцу. Реч је углавном о непокретним и тешко болесним особама које су биле смештене у тамошњем Геронтолошком центру.

Неки су смештени у слободне собе, други у прихватилиште за бескућнике и просторије за рехабилитацију, тек за све је било места у Геронтолошком центру у Крагујевцу.

После свега што су преживели у Обреновцу и тешког пута до Крагујевца, стари Обреновчани се полако опорављају.

У Крагујевац су стигли без медицинских картона и историја болести. Лекари су зато брзо морали свима да утврде дијагнозе.

"Има корисника који су знали од чега болују, које лекове користе", рекла је за РТС Гордана
Ђокић, директорка Геронтолошког центра у Крагујевцу. "Нажалост, има и оних који то нису били у могућности. Срећом, лекови стижу а и ми смо се припремили зато што смо знали за њихов долазак обезбедили смо основне лекове."

Захваљујући помоћи грађана и привредника, за све су обезбеђене постеље, пелене. Запослени у Геронтолошком центру кажу да им тренутно ништа не недостаје, али да је свака помоћ добродошла.

rts.kragujevac@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије