Шлепери помоћи из Јужног Баната

На више локација у Делиблатској пешчари, грађани из више места Јужног Баната пуне џакове са песком који се возе до угрожених подручја, а организован је и транспорт лекова, хране, флаширане воде, одеће и средстава за личну хигијену.

Више од три стотине људи из Алибунара, Ковина и околних места у Делиблатској пешчари пуне џакове с песком који се транспортују у Шабац и Руму. До сад је овде напуњено око седам хиљада врећа.

Давор Филиповић из Алибунара ангажовао је спортисте из овог места да помогну:

"Као председник Спортског савеза Алибунара позвао сам омладину и спортисте из наше општине да помогну и, као што видите, људи су се одазвали у великом броју."

И Оливер Филиповић из Алибунара каже да су одлучили да дођу, јер је неопходно помоћи колико год ко може људима који су морали да изађу из својих кућа.

Ангажовано је 20 шлепера приватних предузећа за транспорт џакова са песком. Предраг Белић, председник СО Алибунар истиче да је свест људи на завидном нивоу:

"Општна Алибунар је ангажовала сву технику и људе и даћемо све од себе да помогнемо људима у невољи."

Захваљујући Зорану Тасићу, команданту Окружног штаба Јужног Баната за ванредне ситуације, свих осам општина међусобно је повезано и заједнички рад је добро координисан:

"Још у току ноћи, Хемофарм је доставио шлепер са лековима, а у току дана транспортоваћемо у три камиона флаширану воду. Прикупили смо и три хиљаде јаја, 500 килограма млека у праху и одећу", рекао је Тасић.

У Јужном Банату обезбеђено је 700 лежајева за смештај људи чије су куће поплављене, а возачи аутобуса ауто-транспортног предузећа из Панчева спремни су у сваком тренутку да крену да превезу људе из угрожених подручја до безбедног места.

rts.pancevo@rts.rs

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара