Читај ми!

Привредници са Косова у Крагујевцу

У крагујевачком хотелу "Шумарице" одржан је Форум привредника Косова и Србије. На Форуму је потписан и Споразум о сарадњи између Регионалне привредне коморе Крагујевац и Бизнис алијансе Косова, која окупља 80 одсто привредних друштава Косова.

Циљ Форума привредника Косова и Србије, одржаног у крагујевачком хотелу "Шумарице", јесте смањење сиве економије у размени између Србије и Косова, имајући у виду досадашњу сарадњу са косовским привредним друштвима и трговину која треба да се настави.

На Форуму је потписан и Споразум о сарадњи између Регионалне привредне коморе Крагујевац и Бизнис алијансе Косова која удружује 80 одсто привредних друштава Косова.

Овдашњи привредници ће током скупа наговестити могућност сарадње у производњи робе широке потрошње са фирмама из Приштине, Подујева, Вучитрна, Суве Реке, Ораховца и Призрена.

За обнављање сарадње посебно је заинтересована "Застава група", јер је на Косову имала две фабрике - "Рамиз Садику" у Пећи, која је производила шасије за камионе и костуре седишта за аутомобиле, и погон "Заставе оружја" у Клини. За фабрику "Рамиз Садику" чуло се да је наводно приватизована, док у фабрици оружја тврде да је погон у Клини још у њеном власништву.

Обнављање сарадње српске и косовске привреде требало би да омогући и решавање имовинско-правних питања.

rts.kragujevac@rts.rs 
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије