Читај ми!

Нова Варош помаже најугроженијима

Општина Нова Варош сакупила је помоћ у стварима вредности више од 2 милиона динара за становнике најугроженијих места у Србији. Општини је из свог буџета издвојила милион динара, а милион динара донирали су привредници из Нове Вароши.

Општина Нова Варош из буџета је издвојила милион динара за помоћ угроженим страновницима поплављених подручја. Прикупљено је 720 пари гумених чизама, око 22.000 квадратних метара грађевинске фолије, више од 1.200 канистера и бурића за воду.

Овој акцији велики допринос дале су фирме "Златар пласт", "Пластика", "Сложна браћа" и Трговина „Авдић", из Нове Вароши, које су сакупиле милион динара помоћи. Камион за превоз сакупљених стварио обезбедио је "Злат превоз" Нова Варош.

Фирма "Пластика" обећала је и да ће, уколико држава обезбеди гранулат, бесплатно произвести грађевинску фолију, која ће након ових непогода, бити од користи мештанима.

"У овим тешким тренуцима, морамо да будемо солидарни и да заједничким снагама помогнемо свима који су се нашли у невољи, макар онолико колико можемо", рекао је председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић. "Користим прилику да апелујем на све суграђане и све општине које нису захваћене елементарном непогодом, да одвоје одређена средства и да се ангажују на прикупљању помоћи, како бисмо данас помогли онима који су тешкој ситуацији и тако помогли и држави."

Пауновић је нагласио да ће сакупљена помоћ бити достављена најугроженијим местима у Србији, по приоритету који одреди Црвени крст Србије.

rts.uzice@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије