Читај ми!

Невреме и снег у Црној Трави

У селу Бајинци на обронцима Чемерника код Црне Траве невреме је рушило кровове са кућа и чупало борове. У Бајинцима, које има само четири становника, и без невремена се тешко живи, а од јуче село је без струје и телефона.

Кровови порушени, борови почупани. Невреме какво мештани Бајинаца код Црне Траве не памте.

"Ја бих га назвао торнадо. За пет минута опустошио овај крак. Ужас. Такорећи био је пакао", каже Бојан Николић, Бајинци.

"Кренула тутњава па сила која је гурала све пред собом", каже Јелица Илић једина мештанка ове махале.

Опустошени кровови двадесетак куће, а њој је најтеже, јер она овде живи, а плафон само што не падне.

"Па се сва отворише врата, дуну и донесе свашта, само врата држим, ништа друго не знам шта се дешава, то су биле секунде", каже Јелица.

На лице места одмах је изашла комисија за утврђивање штете. Фолија за покривање кућа већ је набављен, али радове ће одложити због времена.

"Чинимо све да санирамо те последице, међутим иде врло тешко. Проходност путева је врло лоша, доста је оштећено", каже Миле Младеновић, начелник Општинског штаба за ванредне ситуације.

Смештено на обронцима Чемерника на 1.300 метара надморске висине Бајинци имају само четири становника. И без невремена тешко се овде живи. Далеко од Црне Траве, без пута, од јуче и без струје и телефона.

"Њима буквално треба све. И пажња и струја, а требају им батеријске лампе, сва год им неко да, сва помоћ је добродошла", каже председник Месне заједнице Драган Илић.

Температура је пала на 0 степени, снег и даље пада. Страхује се шта ће бити када крене да се топи.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара