Читај ми!

Првак у предузетништву

На такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама у Сарајеву, Немања Марковић из Медвеђе, освојио је прво место. Победник је представио идеју о производњи вина са аустријског двора с почетка двадесетог века.

Немања Марковић ученик четвртог разреда Средње техничке школе "Никола Тесла" из Медвеђе освојио је прву награду на такмичењу Предузетничке вештине - пословни изазови Западног Балкана које је одржано у Сарајеву.

Такмичење је реализовала организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску подршку Балканског фонда за демократију. Немањина идеја о производњи вина са аустријског двора с почетком 20. века била је убедљиво најбоља.

На часу је увек концентрисан предавања прати пажљиво. Професори Средње школе "Никола Тесла" у Медвеђи потенцијал и таленат Немање Марковића усмеравали су на прави начин.

Професор Пословне економије Богдан Видић после освојеног првог места на Окружном такмичењу охрабрио је Немању да се пријави за такмичење средњошколаца предузетничких вештина у Сарајеву. Осамдесет ученика са простора бивше Југославије имало је задатак да осмисли и промовише производ везан за Сарајевки атентат. Немањина идеја била је убедљиво најбоља.

"Овог успеха не би било без мојих другова из одељења и без мојих професора. Што се тиче такмичења идеја да производимо бело вино са медом које је волео Франц Фердинанд била је оригинална и зато нам је донела успех" каже Немања Марковић.

Успех Немање је успех целог одељења истичу његови другови од којих је имао велику подршку посебно од Данице Тодоровић која је на Окружном такмичењу освојила треће место.

"Ја и Немања нисмо конкуренција, међусобно се добор разумемо помажемо и подстичемо једно друго" каже Даница Тодоровић.

У Средњој школи "Никола Тесла" у Медвеђи озбиљно раде и талентовану децу подстичу, а, како кажу, неоптерећују.

"Ово је доказ нашег квалитетног рада у школи, а за успехе су првенствено заслужни сами ученици", каже професор Богдан Видић.

Немања Марковић осветлао је образ својим друговима професорима, али и целој Медвеђи. Двадесетог маја за дан општине добиће највише признање.

"Ово је велика ствар за малу општину као што је Медвеђа, јер је Немања пронео име наше варошице за коју се чуло широм некадашње Југославије. Ми подржавамо младе таленте и наш циљ је да они остану и помогну развој општине Медвеђа", каже Слободан Драшковић.

Немању и његове другове ускоро очекују искушења на пријемним испитима. Деведесет посто ученика са економског смера из школе Никола Тесла упише неки од факултета у Нишу, Београду или у самој Медвеђи.

Због тога овде, сви верују, да се одељења Правног и Економског факултета универзитета у Нишу неће угасити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво