Читај ми!

За Ланин први корак

Троипогодишња Шапчанка Лана Јокић болује од спастичне церебралне парализе. Да би јој омогућили операцију у Америци у акцију "За Ланин први корак" укључили су се, најпре спортисти, а потом и бројни Шапчани. Неопходно је прикупити 60.000 евра.

Бројни Шапчани и спортисти прикључили су се акцији прикупљања новца за операцију мале Лане Јокић из Шапца која болује од церебралне парализе. За операцију у Америци потребно је 60.000 евра.

Зна да броји на енглеском до десет, ужива уз музику, увек је насмејана, најчешће се игра у кући и зато би највише волела да, као каже, трчи са другом децом.

Уместо трчања Лана је најчешће на коленима, јер због церебралне парализе, још није направила свој први корак. Од превременог рођења у седмом месецу уз родитеље Марка и Сандру,    свакодневница су јој болнице и лекари.

"Ми задњих годину дана сваки дан водимо Лану на терапије у Београд, она врло често плаче, али ми морамо да стиснемо у грлу и тај њен бол, јер знамо да је то за њено добро. Нема предаје и ја стално размишљам о њеном првом дану у школи", каже Марко Јокић.

Лана је већ оперисана у Русији. Помака у лечењу има, а након прегледа неуролога у Истанбулу стигла је нада са америчке Дечје клинике у Сент Луису.

"Они нам гарантују да ће њен спазам трајно нестати, самим тим она би требала да има бољи баланс, могла би самостално да стане на своје ногице и наравно рад и после тога да самостално прохода", каже Сандра Антић Јокић.

За две операције у Америци потребно је 60.000 евра. За проблеме породице Јокић већ истрошене од издатака за претходна лечења брзо се прочуло у Шапцу. Акцију слања смс порука, а потом и добровољних прилога на утакмицама започели су рукометаши Металопластике, подржали мотоциклисти, власници кафића, музичари.

"Морамо да дамо подршку и да направимо ми тај први корак за Лану, а и она можда, ако да Бог среће, једног дана и направи свој спортски корак", каже Миле Исаковић, РК "Металопластика" Шабац.

"За пар сати скупљен је новац који је енорман за наше пазаре, људи су са намером долазили и остављали банализујем за две кафе које коштају 150 динара, хиљаду динара", каже Милан Перић,  кафе "Арт" у Шапцу.

Лана је на листи за операцију у јулу. До половине јуна треба прикупити и уплатити средства. Шапчани се надају да ће свако по мало учинити много за први корак њихове суграђанке. До тада, како су Лани поручили, само нека пева, јер је то знак да је јака и спремна на борбу у којој ће победити.

АКЦИЈА "ЗА ЛАНИН ПРВИ КОРАК"
СМС - број: 3030  порука: 23

УПЛАТЕ НА РАЧУНЕ:

ДИНАРСКИ РАЧУН: 160-403146-34
ДЕВИЗНИ РАЧУН: 00-540-0000755.5
IBAN: RS 35160005400000755533
Банка Интеса

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво