Читај ми!

Кошаркаши из Грделице

У Грделици је за кратко време, кошарка постала најпопуларнији спорт. Стотину дечака и девојчица, који тренирају у школској дворани, надају се да ће ускоро бити изграђена и балон сала.

Када кошаркаши тренирају у Грделици школска дворана једноставно је мала да прими све. Проблеми са терминима решавају се у ходу.

Тренинг не сме да се пропусти, јер у Грделицу долазе дечаци и девојчице из удаљених села чак и из Предејана.

"Није ми тешко да сваког дана долазим из Предејана у Грделицу да тренирам, јер кошарку једноставно волим" каже Валентина Стојановић, док Вељко Анђелковић, који је такође из Предејана, додаје да би једног дана волео да постане професионални кошаркаш као што је играч Партизана Давидс Бертранс.

Грделица је одувек имала добру кошаркашку школу. Овде су прве кораке направили некадашње звезде лесковачког Здравља и јуниорски и кадетски репрезентативци Србије. Данас млади кошаркаши и кошаркашице желе да крену њихових стопама.

"Мени је изузетно драго што велики број мојих другарица тренира кошарку заједно са мном. То говори да је и женска кошарка код нас изузетно популарна и сигурна сам да ћемо ускоро имати и одличне резлтате", каже Сања Вукадиновић.

Добар и квалитетан рад увек се исплати. Чланарина у кошаркашком клубу Дабо је симболична што је изузетно важно за родитеље, јер, како кажу, кошарке је једина разонода за младе у Грделици и околини.

"Да није овог клуба млади људи из Грделице и околине били би на улици. Због тога сам изузетно задовољна, јер се овде не уче само кошарци, него и лепом понашању" истиче Далиборка Стојиљковић.

Оно што су зацртали у грделичком кошаркашком клубу полако, али сигурно испуњавају. Најбитније кошарка је најпопуларнији спорт, а и резултати које постижу у свим категоријама постају видљиви.

"Пре неколико година кренули смо са двадесетак деце. Данас кошарку у Грделици тренира преко сто младића и девојака. Већ постижемо и запажене резултате, а први тим, иако је ушао у већи републички ранг такмичења, нисмо могли да играмо лигу, јер немамо адекватне услове, каже директор и тренер кошаркашког клуба Дабо Вујица Вукадиновић.

Кошарка се овде, кажу, воли, а сваки тренинг је ново узбуђење и нови изазов. Њихов сан се остварио, тренирају кошарку, још само да добију балон салу.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије