Читај ми!

Ученица оптужује професора за обљубу

Деветнаестогодишња С. Д, након одлуке Основног тужилаштва у том граду да одбаци кривичну пријаву против професора и разредног старешине којег је 2012. године оптужила за обљубу, поднела је приватну тужбу. Како од тада није заказано ниједно рочиште, одлучила је да причу изнесе у јавност.

С. Д. је 2012. године била ученица другог разреда Техничке школе у Новом Пазару. Пошто је имала негативне оцене из оба предмета које јој је предавао професор и разредни старешина В. Т, пристала је да код њега у стану похађа приватне часове, уз новчану накнаду од пет евра по часу.

Непријатност коју је доживела најпре у школи, постала је, како каже сада 19-годишња С. Д, неподношљива, а уз то праћена уценама и претњама.

"Била сам ученица друге године. Први пут се то десило у кабинету, када ми је додиривао груди. Други пут се десило код њега у стану. Рекао је да ме много воли, да не може да живи без мене и почео да ме љуби по лицу, врату и грудима. Трећи пут се десило на екскурзији, када ми је рекао да дођем код њега у два после поноћи. Била сам озвучена по наговору другова и снимила сам га како говори да је спреман", присећа се С. Д.

С. Д. је пријавила цео случај директору школе Нусрету Муртезићу, који је, позивајући се на повреду члана 45 Закона о основном систему образовања и васпитања - психичко, физичко, социјално насиље и узнемиравање деце - покренуо дисциплински поступак против професора те школе В. Т. и суспендовао га.

Полиција је цео случај проследила Основном тужилаштву, које је проценило да нема доказа против професора В. Т. Међутим, предмет је доспео до Вишег тужилаштва у Новом Пазару.

"Видећемо након извршеног надзора да ли ћемо сами као Више тужилаштво или уз консултације са апелационим тужилаштвом можда предузети још неке радње", каже Станислав Дукић, јавни тужилац у Вишем јавном тужилаштву у Новом Пазару. "Ја то сада не могу да кажем, пошто смо практично у петак сазнали за проблем с тим предметом. Било би претенциозно очекивати да смо толико ажурни да можемо већ данас да имамо изграђен став према томе да ли је решење о одбацивању законито или не."

Покушаји да добијемо изјаву од професора В. Т. остали су без резултата, јер није одговарао на телефонске позиве.

В. Т, који је након шест месеци суспензије добио отказ, води судски поступак против школе и очекује повратак на посао.


rts.novipazar@rts.rs
+381

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије