Читај ми!

Поверење у породичне фирме

За мали сервис који предводи жена и у којем раде углавном млади људи, реномирани произвођач ауто-стакала одлучио се због стручне и техничке оспособљености и доброг искуства са породичним фирмимама.

Након уговора о сарадњи, шабачка породична фирма Новус Ауто глас потписала је уговор и о генералном заступништву и дистрибуцији са европским произвођачем ауто-стакала.

Зашто је изабрано породично предузеће за партнера, објашњава генерални менаџер Компаније Сен Гобена за југоисточну Европу.

Пресудно за пословање је дељење заједничких вредности - квалитета производа и радова. За страног партнера са дугом традицијом и годишњим прометом од две милијарде евра Србија је добро место за улагање, јер је предузетништво у развоју а породични бизниси добар камен темељац за успешно пословање.

"Одлучили смо се за мању компанију, јер неке веће не деле такав интерес, можда гледају да брже остваре профит на тржишту а да не спроведу квалитет", каже Мадер. "Наш интерес је да остваримо дугорочну сарадњу и добро предузетништво наших сарадника."

За мали сервис који предводи жена и где је просек година запослених тридесет, реномирани произвођач ауто-стакала одлучио се због стручне и техничке оспособљености и доброг искуства са породичним фирмимама.

За шабачке предузетнике пружена шанса је будућност, и за њих и за њима сличне у бранши.
Према речима Биљане Максимовић, власнице Новус Ауто гласа, најмање још 70, 80 сервиса моћи ће, после овога, да раде и да живе од свог рада:

"Запад нуди велико искуство, нуди могућност улагања у нашу земљу, нуди нам сваку врсту помоћи. Оно што ми морамо да урадимо јесте да то применимо."

Кристоф Мадер каже да му се у Србији свиђа гостопримство и дружељубивост људи, као и
професионализам који уносе у посао:

"Мислим да је то добра комбинација. Посебно бих истакао јако битан аспект - емотивност коју улажу. Они целим срцем и бићем улазе у овај посао."

Осим пословних потенцијала, Србија је за странце препознатљива још по нечему. "Ћевап, сарма, добар провод", набраја Мадер.

У Новусу кажу да смо препознатљиви и као способни и вредни радници и да ће професионализам и посао по европским стандардима бити ново сазнање о српском предузетништву и прави залог за нове инвестиције.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара