Ски-центар шанса за развој Голије

За живот на 1.700 метара надморске висине, мештани Голије кажу нису довољне природне лепоте. Они који се већ баве туризмом на Голији кажу да је најава новог ски-центра шанса за јавно-приватна партнерства.

У наредне три године Србија би требало да добије још један ски центар. Тако барем стоји у Меморандуму вредном 19 милиона евра који су пре неколико дана потписали ресорни министар и Управа "Скијалишта". Овакво обећање, међутим, мештани села под Голијом не чују први пут.

Мало је оних којима је Голија стално пребивалиште. За живот на 1.700 метара надморске висине, мештани кажу нису довољне природне лепоте.

Мештанин Јован Вуловић каже да би било лепо да се развија туризам, али да немају услове за живот.

Милун Боровић рекао је да немају школу, а да има пуно деце, па ће морати да сиђе у Ивањицу да их школује.

Више од две деценије на Голији се говори о будућим улагањима у зимски туризам. После ски- лифтова на Одвраћеници и Дајића брду и овде у Голијској реци очекује се да ће после пет година улагања бити завршена прва двоседежна жичара на овој планини.

Они који се већ баве туризмом на Голији кажу да је најава нових ски-центара шанса за јавно- приватна партнерства.

"Становници Голије који поседују 63 одсто земљишта, виде своју шансу да буду носиоци развоја, а не да продају своју земљу се селе са Голије", каже мештанин Драган Вандић.

Радомир Лишанин, директор Туристичке организације каже да су процене да у четири месеца, колико траје скијашка сезона, може бити око 4.600 скијаша дневно на Голији.

Ове, до сада најслабије зиме на Голији готово да није било гостију. Поред трагова моторних санки, на равни испод Јанковог камена, тек понеки људски траг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара