Четврт века Дописништва РТС-а у Лесковцу

Тачно пре четврт века, на данашњи дан, први пут је емитован програм из лесковачког Дописништва. Директан пренос за тадашњу Телевизију Београд водио је први, дугогодишњи уредник Дописништва Милорад Цветковић.

За град Лесковац и историју телевизијског новинарства, 25. фебруар 1989. године је значајан датум. Тог дана, тачно пре четврт века, кренули су тон и слика из лесковачког Дописништва. Директан пренос за тадашњу Телевизију Београд водио је први и дугогодишњи уредник Дописништва Милорад Цветковић.

"Колико смо били вредни и ажурни у протеклих 25 година показују бројке и статистика. Имали смо око 20 хиљада прилога, произвели смо скоро 500 сати програма", каже уредница лесковачког Дописништва Светлана Панић Цонић. "Упоређујући трајање, то је као 350 играних филмова."

У Дописништву је запослено десеторо људи - троје новинара, четири сниматеља, асистент и двојица монтажера. Редакција покрива Јабланички округ, најразуђенију територију у Србији. Извештава од бугарске границе до Косовске Каменице, некад и са ширег подручја.

"Квалитет је увек на првом месту", истиче Светлана Панић Цонић. "Ово Дописништво нису мимоишле ни награде. Ипак, најдраже су нам похвале које нам свакодневно упућују наши гледаоци телефоном, лично или мејлом. Ми смо ту пре свега да пружимо објективну слику југа Србије."

Професионално, одговорно са истом енергијом и жељом за сталним усавршавањем, настављају да праве нове животне приче.


rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије