Читај ми!

Помоћ за Матеу

Осамнаестомесечни Матеа Лазаревић из Пирота болује од ретке болести дигестивног тракта. Због тога су му неопходни скупи лекови и специјално млеко за исхрану. Пиротски ђаци покренули су хуманитарну акцију за помоћ малом Матеи.

Лекцију хуманости одржали су ђаци Средње стручне школе из Пирота. Окупила их је идеја да помогну осамнаестомесечном Матеи Лазаревићу, који болује од ретке болести дигестивног тракта, епилепсије и хепатитиса Б и до сада је имао осам операција.

"Да помогнемо малом Матеи коме је новац преко потребан за специјално млеко из Холандије и за специјалне лекове који су му неопходни", каже Милица Ранчић, матуранткиња Средње стручне школе.

"Прикупљали смо помоћ и у кафићима. Биле су постављене кутије за доборвољни прилог, где смо имали доста добар одзив грађана", каже Јелена Ристић, матуранткиња Средње стручне школе.

Лазаревићи су петочлана породица у којој ради само отац. Свака помоћ значи им много.

"Матеа често има нападе, јетра није баш како треба, због тога пије те скупе лекове које ми једва финансирамо, тако да нам је веома тешко", каже Моника Лазаревић, мајка.

Синоћ је прикупљено од продаје улазница преко 40 хиљада динара. Ђаци Средње стручне школе упутили су апел свим људима добре воље да се јаве и помогну, а они ће наставити са прикупљањем средстава за лечење малог Матее.

РАЧУН ЗА ПОМОЋ МАТЕИ ЛАЗАРЕВИЋУ : 

br. 275001055225707422 Societe general banka

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије