Читај ми!

Зграде без паркинга, a казне стижу

Једно од најмлађих нишких насеља "Стеван Синђелић" у којем углавном живе научни радници и војна лица, поред бројних инфраструктурних проблема, однедавно има још један. Због пооштрене контроле паркирања на зеленим површанама, све већи број станара добија пријаве од комуналне полиције, иако у неким стамбених четвртима паркинг простора уопште нема.

Четири зграде на булевару Николе Тесле у Нишу од број 31 до 37 немају паркинг простор. Возила се паркирају на тротоар, а када аутомобил пређе на зелену површину следи казна од 2.500 до 30.000 динара.

Сваки други возач из ових зграда, добио је пријаву комуналне полиције.

Ово насеље изграђено је пре десетак година. Грађани кажу да због грешке извођача радова неке зграде нису добиле паркинг простор.  Без обзира на то они су спремни да делом финансирају изградњу паркинга. У међувремену се, кажу, сналазе.

Грађане посебно иритира то што поред главне аутобуске станице која је преко пута, исте прекршаје праве возачи аутобуса, али их нико не кажњава.

Председник градске општине Црвени Крст Дарко Булатовић каже да је проблем станара евидентан и да ће бити решен.

Према званичним подацима у Нишу је регистровано око 65.000 аутомобила, а најмање четвртина нема обезбеђен адекватан паркинг простор.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије