Читај ми!

Проблем наркоманије у Прокупљу

Последњи случај смрти медицинског радника у Прокупљу за кога се сумња да је преминуо од последица предозирања наркотицима поново је актуелизовао проблем наркоманије у овом граду. Грађани, иако немају чврсте доказе за то, сматрају да је дрога итекако присутна на прокупачким улицама.

Проблем наркоманије у Прокупљу, поново је актуелан. Грађани сматрају да је дрога веома присутна на прокупачким улицама.

"Има наркоманије доста. Неке случајеве знам. То се прича на велико- поготово ови кафићи. Ужас! "Има доста наркомана у Прокупљу и то највише младе популације. Ту је највећи проценат", кажу грађани.

Статистика на одељењу Психијатрије прокупачке болнице, говори да се број зависника не повећава.

"У Прокупачкој болници примењује се метадонска терапија. Интересантно је да број зависника који нам се јављају на преглед је занемарљиво мали, око девет, што је у односу на друге градове где се примењује метадон у терапији, не само занемарљиво мали, већ је и у стагнацији", каже др Љиљана Динић, психијатар.

Трговина дрогом у овом делу Србије је већ разрађен посао због самог географског положаја.

Топлички крај је на транзицитном нарко путу са Косова и Метохије, а део дроге се дистрибуира и у самом Прокупљу. Зато је сузбијање трговине наркотицима на овом подручју, које се ослања на административну линију са Косметом, од посебног знацаја за све четири општине Топличког округа.

Полиција је у протеклој години на подручју општине Прокупље запленила око три килограма марихуане, незнане количине хероина и таблета што је на нивоу висегодишњег просека.

"У протеклој години поднето је 46 кривичних пријава против 47 лица. Од тог броја, поднете су 33 кривичне пријаве за кривично дело неовлашћено држање опојних дрога, док је поднето 12 кривичних пријава против 12 лица за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога", каже Тамара Кочић, портпарол ПУ Прокупље.

Основно јавно тужилаштво у Прокупљу, на основу поднетих пријава, у протеклој години, процесуирало је пет лица за неовлашћену производњу, стављање у промет и држање опојних дрога.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара