Читај ми!

Анастасија иде на лечење у иностранство

Другостепена комисија Републичког Фонда здравственог осигурања одлучила је да деветогодишњој Анастасији Трајковић, која болује од хордома, ретке врсте тумора синуса, одобри лечење у иностранству. Анастасијин отац Драган потврдио је РТС-у да су у току преговори са клиником у Чешкој о одласку на лечење.

Анастасији Трајковић (9) из Врања која болује од хордома, ретке врсте тумора максиларног синуса Другостепена комисија републичког Фонда здравственог осигурања одобрила је данас лечење у иностранству.

Како је РТС-у пренео Анастасијин отац Драган, лекари су му потврдили да су у току преговори
са клиником у Чешкој о одласку на лечење. Доктори су му пренели и да девојчица поред тумора има и гнојну масу па је неопходно да укључе и антибиотике.

Подршку су јој пружили и другари из Основне школе "Радоје Домановић" у Врању где је настава била прекинута на 30 минута.

Анастасији Трајковић њена другарица и имењакиња Анастасија Чавић која од рођења болује од хидроцефалуса тумора мозга, поручује да њихово име значи да се уздигла изнад живота, и да јој жели да буде борац до краја.

Певали су за њу песме о другарству и љубави и написали поруке са најлепшим жељама. Анастасији другови још поручују:

"Драга Анастасија ја и моји другари те волимо и желимо ти брз опоравак", каже Анастасија Јовић.

"Колико звезда на небу има толико те волим ја", кажу другари.

Анастасија је кренула у школу "Радоје Домановић" у Врању, због болести одсуствује од наставе годину дана, али је нису заборавили.

Директорка ОШ "Радоје Домановић" у Врању Весна Ђорић каже да желе да јој дају још више храбрости да истраје у својој борби и што пре оздрави.

"Хвала свима на подршци видим да нисам сама", каже Анастасија Трајковић.

Лечење у иностранству протонским зрачењем би се заштитило око и мозак.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара