Читај ми!

Aктиван и креативан распуст

Свој деци Пирота омогућено је да активно и креативно проведу зимски распуст. У оквиру Божићне школе спортова, деци су на располагању 52 бесплатна програма.

У свим пиротским салама ових дана пуно је деце. Први кошаркашки кораци су увек најтежи, али ови дечаци не одустају лако. Божићна школа је идеална прилика да заволе спорт и да се друже са вршњацима.

"Волим кошарку, јер ми се свидела када сам први пут играо са татом. Играм кошарку да бих порастао, волим да се дружим и да путујем", кажу деца.

Захваљујући Божићној школи сви пиротски клубови повећали су број чланова.

"Не само талентована, већ и остала деца, свако ко хоће може да се упише и да настави да тренира, не само кошарку, него било који спорт", каже Милош Живковић, тренер КК "Пирот".

Живо је и у пиротском Дому културе, а све сале за пробе су претесне да приме децу заинтересовану за фолклор, плес, ритмичку гимнастику, школу гитаре.

Мени је ово први пут и дошла сам на плес, јер волим да играм.

"Плес не може да се научи за десет дана, али може да се заволи и то је најважније. Надам се да ће заволети плес, или ритмичку гимнастику или балет", каже Ивана Андрић, плесни клуб Дома културе.

Jелица Вељковић, инструкторка ритмичке гимнастике каже да овде деца, поред интересантних вежбица, које су прилагођене њиховом узрасту, уче да правилно држе тело.

"Акценат је и на превенцији, односно корекцији одређених деформитета тела", каже она.

Oној деци која нису склона спорту или плесу, на располагању су школа глуме, фотографије, ткања, као и разне креативне радионице.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије