Помор рибе у језеру код Јагодине

У вештачком језеру код села Драгоцвета, седам километара од Јагодине, угинула сва риба и плута на површини. Надлежни покушавају да открију шта је узрок.

Угинула сва риба у вештачком језеру код села Драгоцвета удаљеном седам километара од Јагодине. Надлежна инспекција узела је узорке воде и за неколико дана биће познат узрок ове еколошке катастрофе.

Како РТС незванично сазнаје, могући узрок угинућа рибе су подводне алге и недостатак кисеоника.

О језеру које се налази на површини од седам хектара, већ пет година нико не води рачуна, мада се налази на државном земљишту.

Језером је до приватизације управљала Земљорадничка задруга "Сава Цветковић", после тога једно приватно предузеће из села Рибара код Јагодине, али после стечаја тог предузећа, језеро нема власника.

Посебан проблем је што је и брана на језеру напукла и прети изливањем целокупне воде. Ако се то деси угрожено би било, како кажу, цело једно насеље са неколико хиљада људи.

Према неким прорачунима, санација бране на језеру коштала би стотину хиљада евра, али док се не одреди власник, на санацији језера и новом порибљавању, сигурно ништа неће бити учињено.

Угинула риба биће уклоњена из језера и уништена, како не би дошло до већег загађења воде.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 11. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије