Читај ми!

Реконструкција сеоских школа у Рековцу

Министарство просвете је у оквиру "Дилс" пројекта у рековачкој општини реконструисало шест сеоских и матичних школа. Четрнаест милиона динара, углавном, је искоришћено за преуређење тоалета.

Комплетно преуређене санитарне чворове сада има око 500 ђака Основне Школе "Душан Поповић" у Белушићу, са подручним одељењима у околним селима. Сви радови завршени су за мање од два месеца.

Директор Основне Школе "Душан Поповић" у Белушићу Љубиша Томић каже да је то један од начина да се деца задрже у сеоским срединама.

У Министарству истичу да је ове године било више средстава за ове намене него што је могло да се потроши,ј ер многе школе нису на време предале пројекте.

Томислав Јовановић, министар просвете каже да су неискоришћена средства морали да врате Светкој банци преко које је пројекат реализован.

"Школе морају да буду агилније и да пројекте шаљу на време, како би  им ова средства била допступнија", поручује министар просвете.

Рековчани су реаговали на време те ће и наредне године за школске објекте бити обезбеђено 43 милиона динара.

Председник општине Предраг Ђорђевић, најављује да ће следеће године у Белушићу бити саграђена и спортска хала.

Из Министарства просвете поручују да је право време да се доброчинство врати у образовање, а добар пример је и кампања Фондације Ане и владе Дивац "Један у милион" за реконструкцију и опремање школа у којој учествује и РТС.

rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара