Читај ми!

Бусен "спушта" цену јелки

Јавно-комунало предузеће "Зеленило" из Панчева, већ 11 година, организује акцију продаје јелки са кореном за новогодишње празнике. Оно што их разликује од других јесте могућност да се јелке врате после празника, уз повраћај половине новца.

Пре неколико дана Јавно-комунално предузеће "Зеленило" из Панчева почело је да продаје јелке засађене у саксије и кажу да је потражња већа него ранијих година. Иако се на зеленој пијаци могу купити и оне сечене, велики број људи има свест о потреби очувања животне средине.

"Ја сваке године купујем јелку искључиво са бусеном, па их после засадим у башти. Имам већ десетак таквих", каже један панчевац.

"Препоручила бих свима који хоће да купе јелку да је пазаре у "Зеленилу", јер се после то дрвеће сади у парковима и доста се прими и преживи", додаје друга панчевка.

"Зеленило" пружа могућност доставе јелки за све оне који немају могућност превоза. Оне се могу купити у саксији, или само са бусеном, а цене су од 700 до 1.800 динара, у зависности од величине.

"Подсећам Панчевце да чувају своје фискалне рачуне, јер ми враћамо половину новца онима који врате јелку после празника, до 17. јануара. то је за оне који немају где да је засаде или коме да је поклоне", каже Јелена Вујновић из "Зеленила".

Ко жели да очува јелку у кући, треба да је залива и држи даље од извора топлоте, а ако је некоме потребан савет око садње после празника, може га добити у "Зеленилу".

"Ја волим да китим јелку за Нову годину. Радићу то заједно са мамом, татом и старијом сестром", каже девојчица Хана.

Кад већ набавите јелку, окитите је заједно са својим укућанима, јер ће вам баш тај празнични дух заједништва донети радост.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара