Читај ми!

Прича о срни Лани

Породица Кнежевић у Скупљену, селу владимирачке општине, негује и чува повређену срну већ седам месеци. Постала је, кажу, њихов члан домаћинства.

Пуних седам месеци породица Кнежевић брине о срни. Пронашли су је у сеоском атару тешко повређену, без једне ноге и са посекотином на телу. Имала је, кажу, тек десетак дана.

Ниједног тренутка се нису двоумили, кажу Кнежевићи, велики заљубљеници у животиње. Уз помоћ шабачких ветеринара, борба за живот ланета трајала је два месеца.

"Ми смо је одгајили као малу бебу, она је одгајена на цуцлу, спавала је са нама прва два месеца, тако да је члан породице", каже Зоран Кнежевић из Скупљена.

"Окицама кад вас гледа и одмах вас разоружа", каже Зорица Кнежевић из Скупљена.

Са седам месеци срна звана Лана одомаћила се код Кнежевића. Добила је своје двориште, кућицу и свакодневну пажњу. За Зорицу је највише везана, а омиљени  су јој дуња, јабука и кекс.


"Огромна љубав, како да вам кажем кад је сретна. Лиже ми руке, љуби ме по образу, не може да се опише мора да се доживи", каже Зорица Кнежевић.

Подршка и савети за узгој стигли су Кнежевићима преко интернет форума са свих страна. За Ланин дом у Скупљену знају и надлежне службе.

"Она ће свакако остати код нас, она више није у могућности да се врати у природу, јер без једне ноге тешко да ми могла да опстане", каже Зоран Кнежевић.

Зорица додаје да не би могла то да поднесем када би морали да је пусте.

"Кад год сам нерасположена ја одем код ње и увек ми се врати позитивна енергија. Колико год сам нерасположена она ми увек врати енергију", каже она.

Окружена је зеленилом, као у природи и безбедна је, додају Кнежевићи. Уколико зима буде хладна опремили су јој и подрум.

Зорану, врсном столару, добро би дошао савет кажу, јер им је жеља да Лани, уз сигуран дом, омогуће и сигурнији ход.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара