Читај ми!

Нови производи у лесковачкој Млекари

Лесковачка Млекара која је од пре три године у власништву мађарске компаније Соле-Мизо пример је успешне приватизације. У модернизацију производње уложили су више од четири милиона евра. Повећан је број радника, а недавно су покренули нову линију за производњу млечног десерта.

После скоро седам година прехрамбени технолог тридесетчетворогодишњи Дамир Михајловић добио је посао у струци.

Он каже да је пре свега срећан јер је коначно на радном месту за које се школовао. У лесковачкој Млекари ради годину и по дана и један је од четрдесетак нових радника.

"Искуство се стиче на терену, у производњи, на лицу места. Ово је велики корак за моју каријеру и даље напредовање", каже Дамир Михајловић.

У погонима лесковачке Млекаре дневно се преради 40 хиљада литара млека које стиже из око хиљаду газдинстава. Са кооперантима имају одличну сарадњу, а млеко се од пријема до финалног производа строго контролише. Све је по стандарду ИСО 22.000.

"Радимо контролу на афлатоксин, контролу на антибиотике, на киселост млека .Све то ради наша лабораторија", каже шеф производње Драгана Стаменковић.

Недавно су покренули нову линију за производњу јединственог млечног десерта пореклом из Русије. Стручњаци кажу одличан је као ужина за децу. План је да се недељно произведе 22 хиљаде чоколадица.

"Једна чоколадица замењује чашу млека и препоручује се школској деци. Израдјује се од специјалног слатког сира и мешавине слатке павлаке", каже главни мајстор Дејан Нешић.

Мађарска компанија Соле-Мизо која је од пре три године власник Млекаре у Лесковцу у осавремењавање производње уложила је више од четири милиона евра. Број радника је удвостручен, а кренуло се и са извозом млечних производа.

"Желимо да постанемо неким амбасадором у овом делу Балкана. Да извозимо у Македонију, Црну Гору и остале земље у регији. То су наши планови", каже директорка Млекаре Ева Мајор Варга.

Са инвестицијама се овде не стаје, већ на пролеће почиње реконструкција и модернизација погона за производњу сирева. Улагање је вредно 300 хиљада евра.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара