Читај ми!

Хуманитарна утакмица фудбалских ветерана

У Ужицу су ветерани "Слободе" и подгоричке "Будућности" одиграли ревијалну хуманитарну утакмицу за лечење девојчице Уне Савић, којој је потребна трансплантација коштане сржи у Италији. У полувремену утакмице, на њен рачун, уплаћено је око 90 хиљада динара.

Иако су одавно јурњаву за лоптом на стадионима заменили другим професијама, ветерани из Ужица и Подгорице показали су да се фудбалско знање не заборавља.

У лепој, правој ревијалној утакмици уз четири гола, два Брновићева за госте ,док су за домаће стрелци били Ровчанин и Друловић показали су зашто је публика некада због њих ишла на утакмице, да су велики играчи и људи.

"Ми се често одазивамо на овакве утакмице и задовљство је играти, штета што је овакво време и што није било више публике", каже Бранко Брновић, "Будућност" из Подгорице.

"Јесте да је ревијална утакмица, али увек смо имали жељу да побеђујемо и то траје и даље", каже Дејан Савићевић.

И ветерани "Слободе" радо су се одазвали позиву посебно због хуманитарног карактера утакмице.

"Лепо је доћи у Ужице где сам провео дивне фудбалске дане, оставио добре пријатеље, увек се треба одазвати хуманитарним акцијама и увек је лепо помоћи неком", каже Љубинко Друловић, "Слобода" Ужице.

"Надамо се да ће новчана средства која смо прикупили помоћи малој Уни да оздрави што пре", додаје Драган Струњашевић.

Снежна вејавица није спречила фудбалере да стигну у Ужице, али изгледа јесте Ужичане да дођу до спортске хале где је било само неколико стотина навијача иако је улаз био слободан.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара