Градски портал ero.rs

Вести из ужичког спорта и културе могу се наћи на градском порталу www.ero.rs, заједничком пројекту Удружења грађана Ф1, Градске управе и Националне службе за запошљавање. За одржавање сајта запослене су три особе са инвалидитетом.

Иако се музиком бавила више од 20 година, од августа Мирјана Милићевић с подједнаким жаром извештава и са спортских догађаја, баш као и колегинице с којима заједно припрема вести за градски портал.

Ко ће бити извештач са неког догађаја зависи од тренутног здравственог стања једне од њих.

"Идемо од задатка до задатка, једноставно ако се не осећам добро, ако морам код лекара ја ћу јавити уредништву и неко други ће добити мој задатак или ћу урадити неке ствари истражујући путем компјутера, одради се чланак, проследи и то је то", каже Мирјана.

Милунка, дипломирани економиста, окушала се у разним пословима, а новинарством први пут, баш као и Јована Вјетровић, професор шпанског.

"Ја се највише бавим уметношћу, музиком, онда латиноамеричким плесом, шпанским филмом и тако. Јако сам срећна и поносна због овог посла", каже Јована.

"Стицајем околности остала сам инвалид и онда сам остала без посла. Не могу да радим неке послове које сам радила раније, нисам способна да радим послове у канцеларији, тако да овај новинарски посао ми је добродошао. Спајајући нека ранија знања и искуства са својим жељама", каже Милунка Николић.

Колеге су их, како кажу, на догађајима одлично прихватиле што је и био један од циљева пројекта у оквиру кога су пронашле шестомесечно запослење, промовишући спорт и културу града.

Небојша Хобетко из Удружења грађана Ф1 и директор портала каже да се нада да ће привреда, односно друштвено-одговорне компаније и привредници схватити важност овог портала и да ће подржати портал, зато што, додаје, сама промоција друштвено-позитивних вредности користи највише граду и грађанима.

Наду да ће и након фебруара, до када су обезбеђена средства за пројекат, наставити са радом даје им преко 5.000 посета месечно порталу.

rts.uzice@rts.rs
+381 31 513 552

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара