Од трговца до иконописца

Кикинђанка Сандра Станковић је, по жељи родитеља, завршила средњу трговинску школу. Једно време радила је по бутицима, да би превагнуо њен таленат за сликање и иконописање. Данас је Сандра угледна предузетница, чијим путем су кренуле многе жене кикиндске вароши.

Сандра Станковић је најпре почела аматерски да осликава флаше, да би две године провела у једној иконописачкој радионици учећи канонску израду икона и радећи за друге. Онда је одлучила да се осамостали. Сопствену фирму регистровала је 2007. године.

"Радим за физичка лица, али и за цркву, продавнице и патријаршију, а моје иконе могу се наћи у многим земљама", каже Сандра, која је до сада осликала преко хиљаду икона, али бројна
 уља на платну, пејзаже и портрете, зависно од захтева муштерија.

"Морате волети оно што радите и морате радити много. Ту нема редовног радног времена, јер некад се ради и по четрнаест или петнаест сати дневно, ако је потребно", додаје она.

Као и многе друге предузетнице у Кикинди, Сандра је бизнис започела захваљујући подстицајним средствима Националне службе за запошљавање.

Весна Данић, радница филијале НСЗ у Кикинди, наглашава да предност при додели средстава за самозапошљавање имају они који се поредељују за занатство, производња или интелектуалне услуге.

Жене предузетнице су, такорећи, окупирале кикиндско Опште удружење предузетника, а најактивније су у његовом саветовалишту.

Јасна Маринков, руководилац саветовалишта, објашњава да она води пореско саветовање, друге две колегинице маркетинг и безбедност на раду, а колега обавља правне послове.

"Као што видите у Удружењу имамо више активних жена од мушкараца, посебно у саветовалишту", хвали се Маринков.

Другим речима, очигледно је да се жене одлично сналазе у предузетничким водама и само им треба пружити шансу да се, као Сандра Станковић, остваре у послу који воле, знају или науче.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745
                                                                        

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара