Читај ми!

Блокиран мост преко Дунава код Смедерева

Pадници смедеревског "Желвоза" пробили полицијски кордон и блокирали мост који повезује Смедерево и Ковин преко Дунава. Радницима од маја нису исплаћене плате и оверене здравствене књижице.

Назадовољни условима рада, радници смедеревског "Желвоза" блокирали су саобраћај нa мосту преко Дунава који повезује Смедерево и Ковин и пропуштају само возила полиције и хитне помоћи.

Смедеревска полиција покушала је да спречи блокаду, али су радници "Желвоза" пробили полицијски кордон и зауставили саобраћај.

Радницима "Желвоза" од маја нису исплаћене плате и оверене здравствене књижице, а радни стаж им није повезан три године.

Председник синдиката металаца Србије у "Желвозу" Златко Симоновић каже да су се обраћали свима, али да одговора и решења нема за њихове нагомилане проблеме.

Директор фабрике за ремонт вагона Зоран Јокић напомиње да је предузеће у реструктуирању, али да нису добили помоћ од државе.

Каже да су урадили личну карту предузећа и да је уредно евидентирано у агенцији за привредне регистре.

Радници тврде да са блокадом настављају до испуњења захтева, а за сада им се нико од надлежних није обратио.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 09. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије