Читај ми!

Мађарски привредници у Нишу

Мађарски привредници, иначе у Србији до сада присутни углавном на подручју до Београда, са изузетком два предузећа, први пут су посетили Ниш и упознали се са могућностима инвестирања у југоисточном делу Србије.

Једном броју привредника из Мађарске Нишка Бања у фокусу је интересовања.

"Интересантно је што у Мађарској постоје региони слични нишком. Имамо термалне воде и интензивно их користимо- у бањама за термална купатила, затим за грејање домаћинстава и у пољопривредној производњи за грејање пластеника", каже председник мађарско - српског пословног савета Ласло Волф.

Нишка Бања овим привредницима представља Лозни калем - локацију опредељену и комунално опремљену за инвестиције.

"Могу и велнес центре и хотеле да праве, има ту десетак хектара па има могућности и за пословне и бизнис садржаје, а и за лаку индустрију", каже преседник Градске општине Нишка Бања Зоран Видановић.

Гостима заинтересованим за привредна улагања представљена је и индустријска зона Исток и Логистички центар на аеродрому, а очекивања од посете делегације мађарског пословног савета су велика.

"Ради се о савету који обједињује 80 одсто компанија у Мађарској и представља скуп малих и средњих предузећа и пар великих", каже Милоје Бранковић, почасни конзул Мађарске у Нишу.

Оцењујући овај први сусрет мађарских привредника са привредницима југоисточне Србије као обећавајући, градоначелник Ниша најавио је и братимљење града са мађарским градом Дебрецин крајем новембра.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије