Читај ми!

У Шабац на вашар

Шабачки вашар сваке године посети око 200.000 посетилаца из земље и региона. Првог дана манифестације највише се продају пољопривредни производи, стока и механизација, док се други и трећи дан зарађени новац троши на забави под шатрама и забавним парковима.

У Шапцу је данас званично почео чувени Малогоспојински вашар. Традиција панађура опеваног и у песмама, дужа је од једног века.

Због провода, куповине или тек да буду део одавнина чувене вашаске атмосфере на шабачки Михајловац сјати се река људи. Иако званично малогоспојински панађур траје три, забава је почела још у понедељак.

Децибели се у Шапцу не мере, мери се само дебљина новчаника јер у понуди свега и свачега и старог и новог, свако има своју рачуницу.

Цене су ниже у односу на 2012. годину, па се килограм јагњетине плаћа 1.100 динара уместо 1.400, а прасетине 1.000 уместо 1.200 динара.

Цена најјефтиније хране, пасуља и купуса, остала је непромењена, 200 и 250 динара, али су цене пива и сокова повећане за 50 динара па су сада од 150 до 300 динара по флаши, ако је урачунат и музички динар.

У вашарској гунгули кажу најбоље прође општински буџет. На метар је издато три километра тезги, а за бројне шатре и забавни парк закупљено је око три хектара.

За популарну забаву под ведрим небом поједини закупљивачи уложили су и више стотина хиљада динара. Традиција се мери и са хиљаду прикључака на струју и потрошњу преко милион динара.

Шабачки Вашар је званично најпосећенија манифестација у региону, са око 200.000 посетилаца током три дана, и највећа тржница северозападне Србије, Семберије, Срема и Мачве.

Првог дана манифестације највише се продају пољопривредни производи, стока и механизација, док се други и трећи дан зарађени новац троши на вашарској забави под шатрама и забавним парковима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара