Читај ми!

За срећније детињство

Породица Миливојевић из Ниша са петоро деце живи у оронулој кући од четрдесетак квадрата са 15.000 динара социјалне помоћи. Струја им је искључена пре две године због великих дуговања. И поред тешких услова деца су добри ђаци. Први донатори посетили су ову породицу.

Пуне две године у дому Миливојевића из Ниша сијалица није засветлела, па је учење уз свећу овде уобичајен призор. Оно што се, међутим, ређе виђа су кесе пуне слаткиша.

Петоро најмлађих Миливојевића, од којих најстарији има 11, а најмлађи четири године, немаштина прогони на сваком кораку.

"Имам мање другара, јер ме исмевају да сам бедна, да немам за хлеб", каже Миљана Миливојевић.

Прижељкују они и бицикле, лутке, патике, и оно о чему њихови вршњаци и не размишљају.

Милидар Миливојевић каже да им је најпотребнија струја, а да телевизију гледају код комшија.

Отац Драгиша је без сталног запослења, па надничи као бравар, варилац, тесар, или већ шта нађе, како би прехранио породицу. И мајци Маријоли свако јутро представља нову бригу.

"Само жена која има децу може да ме схвати. Само њој падне на памет шта ће деци да да за доручак, за ручак, или како ће да га испрати у школу са ужином, кад знамо да друга деца купују тостеве, хамбургере", каже Маријола.

Драгиша Миливојевић каже да се нада да ће бити боље и да ће моћи да купи дрва да презиме зиму.

Ову породицу посетили су први донатори и представници ГО Палилула која је од средстава прикупљених у акцији "Помозимо нашој деци" обезбедила књиге, шпорет, фрижидер, као и реконструкцију куће.

Председник ГО Палилула Бобан Џунић каже да ова породица у 21. веку живи без електричне енергије и да ће они, у сарадњи са Електродистрибуцијом, наћи начин да ова породица добије струју.

Драгиши је обезбеђено и запослење на градилишту, а малишани су пресрећни што ће први пут у животу славити рођендане и моћи да позову другове у играоницу. А онда ће, надају се, и њих почети да позивају на рођенданске журке.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара