Дом за Петровиће

Захваљујући акцији "Блиц фондације", од фебруара ове године најсиромашнијим породицама до сада је купљено или адаптирано више од 70 кућа и станова. Једној од њих, у селу Милотовац код Баточине данас су уручени кључеви куће која је купљена средствима донатора.

Шесточлана избегличка породица Петровић добила је кућу у Милатовцу код Баточине. Кућа је купљена средствима донатора, а Петровићима је кључеве новог дома уручио Саво Милошевић, познати српски фудбалер.

Донацијом вредном десет хиљада евра, Блиц Фондација је откупила кућу у Милатовцу код Баточине у којој, од данас, живи шесточлана породица Петровић, избегла са Косова 1999. године. Петровићи су до сада, живећи као подстанари, променили на десетине станодаваца, па усељењем у нови простор, кажу, за њих почиње нови живот.

"Не могу да замислим да сам ја ово добио. Први пут када су ми рекли да ми је додељена кућа ја сам се много изненадио и нисам могао, извесно време, то ни да прихватим", каже Милосав Петровић.

"Захвална сам што сада имам све ово - кров над главом. То је најбитније, да мирно могу да спавам", додаје Михаела Петровић.

Милош, Аница, Алексадра и Александар, од сада у свом дому. Иако годинама живе оскудно, добри су ђаци. Радују се, кажу, што ће коначно имати сталну адресу.

"Сада је много боља ситуација, јер је ово наша кућа. Раније није била наша и станодавац је могао сваког тренутка да нас истера", каже средњошколац Милош Петровић.

Петровићи су само једна од породица који су, захваљујући донацијама, после година изгнаства и сиромаштва, добили нови дом.

"Мислим да смо сви дужни да подржимо овакве акције. Реч је о једној од најлепших акција у Србији у последње време. Посебно је битна, јер је посвећена деци", каже наш прослављени фудбалер Саво Милошевић, уручујући Петровићима кључеве новог дома.

"Ми верујемо да ће њихово четворо деце, од сада, имати имати једно нормално детињство, као и већина њихових вршњака у Србији", каже Велимир Петровић уредник акције "Срце за децу".

Осим новог жиотног простора, Петровићи су добили донацију у белој техници. Уз поруку "Променимо судбину малишана. Учинимо да њихово детињство буде безбрижно", акција Блиц фондације се наставља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара