Спортска битка за најхрабрије на Власини

Трка "Четири елемента" је спој пет спортова на земљи, у ваздуху и у води - кајак, пливање, трчање, бициклизам, параглајдинг. Савез екстремних спортова Србије ове године одабрао је Власину за такмичење најхрабријих.

Вода, земља и ваздух, то су три елемента - четврти је ватра, она такмичарска која их тера да иду напред и издрже тешке напоре, објашњава Никола Јовић.

Прва такмичења била су на води, кајак 12 километара, па пливање 5 километара, а уз пливање и 500 метара трчања. То је оно што је пливачима посебно тешко пало, потвђују Божидар Раце и Луна Денић.

Штафетну палицу преузели су бициклисти. Пред њима стаза дуга 44 километра преко највиших врхова Чемерника.

"Изгледа као да се пењете на Месец", каже бициклиста Бојан Ђурђић. "Толико је стрмо."

Четврти на стазама Власине су тркачи, 10 километара уз невероватан успон, потребно им је више од сата.

"Ако маратонци један километар трче испод 3 минута, а нама треба више од седам, онда видите колики је то успон, и колико је то споро", каже Милан Дука.

Победу екипи Ревите донео је пилот параглајдера Жељко Овука. Задовољан је резултатом, одабрао је добру али тешку стазу и успео, каже и додаје да је призор Власине фасцинантан и да ће овде поново доћи.

"Четири елемента" су са Ртња стигла на Власину која је испунила очекивања организатора.

"Желели смо да покажемо шта све Србија има од природних потенцијала", објашњава Марко Николић, организатор "4 елемента", "али и да су наши људи иновативни и веома способни, јер је ово једно од три слична такмичења у свету."

Организатори се надају да ће постати и традиционално. На Власини ће остати и наредне године уз, како верују, подршку више публике која је ове године - можда и због екстремно високе температуре - пропустила да види најкомплекснију спортску битку у природи.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара