Читај ми!

Председничка вртешка у Житишту

За новог председника општине Житиште изабран је Митар Вучуревић из Српске напредне странке. Љубинко Петковић (ДС) поднео је оставку на последњој седници, након вишесатне расправе, а потом је Вучуревића подржало од 31 одборника подржало њих деветнаесторо.

Нову већину у Житишту чине одборници окупљени око СНС-а, Савез војвођанских Мађара и новоформирана одборничка група "Напред Житиште".

Нови председник, Митар Вучуревић из Српске напредне странке, у први план истиче кадровску политику:

"Пружићемо шансу стручним људима, а било би добро да они не буду из политичких партија. Очекујемо од републичких органа да промени однос према Житишту и помогне завршетак важних инфраструктурних пројеката, као што су пречистач и канализациона мрежа у Житишту."

У опозицији су СПС, ДСС, УРС и два независна одборника. Они оспоравају избор новог руководства.

"Ово је било правно насиље, са много неправилности у раду. Седница је почела у 9 пре подне, а завршила се у касним ноћним сатима", наглашава каже Душан Милићев из Социјалистичке партије Србије. "Ми нисмо желели да учествујемо у незаконитим радњама и напустили смо заседање."

Као једну од највећих неправилности, опозиција истиче неприхватање мандата Милану Пашићу, изабраном на листи Демократске странке, коме је Изборна комисија месец дана раније издала решење да је одборник.

"Обичај је да се новом одборнику мандат потврди на почетку седнице, што овде није учињено. Поднећемо жалбе надлежним министарствима и Управном суду", каже Милан Пашић.

Скупштина општине Житиште је јуна прошле године за председника изабрала Душана Милићева (СПС). Пре месец и по дана дошло је до прве смене власи и на чело општине је дошао Љубинко Петковић (ДС).

Петковић је на последњој седници, након вишесатне расправе поднео оставку, а потом је Вучуревића подржало 19 од укупно 31 одборника Скупштина општине Житиште.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534-566

  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара