Читај ми!

За лепши Шабац

Градска управа Шапца наградила је власнике најлепших дворишта и тераса. Петочлана стручна комисија изабрала је победнике који су награђени са по 30 хиљада динара.

С циљем да животни простор учине лепшим и пријатнијим, градска управа Шапца наградила је власнике најлепших дворишта и тераса.

Уређено без стручне помоћи, са око 150 различитих биљака, двориште породице Исаиловић из Богосавца код Шапца, најлепше је у сеоској средини.

Фонтана коју је власник сам направио, као и бројни детељи, били су пресудни за победу на градском конкурсу.

"Пријавио сам се, а мотив сигурно није био новац, што са сигурношћу могу тврдити. Нисам се чак ни надао тој награди, знајући да дворишта дивних има, многи то сада раде, и одржавају и сређују", каже Миливој Исаиловић, чије двориште је изабрано за најлепше.

Награди се највише обрадовала супруга Јасмина, која брине о цвећу. Новац ће, каже, искористити за куповину нових необичних биљака и уређење балкона.

"Има увек ту посла и обавеза, и у преподневним и поподневним часовима, сат, сат и по до два, а када је детаљно сређивање, ту је седам осам сати радног времена'', каже Јасмина.

Пузећи вишегодишњи каранфил, јединствен је у граду. Црвене боје и јаког мириса, краси најлепшу терасу у Шапцу.

"Ове каранфиле смо нашли трагајући за бољим и необичним цвећем, донели смо овде расад, пелцере'', каже Будимир Антић чија тераса је изабрана за најлепшу.

О наградама су одлучивали пејзажни архитекти и стручњаци у области гајења биљака. Изабрати најбоље, кажу, није било лако.

Маријана Васић, помоћник градоначелника за урбанизам и архитектуру каже да су приликом оцењивања вредновали креативност, оргиналност, заступљеност различитих биљних врста, као и складност оствареног амбијента.

"Свако је давао оцену, тако да смо сабирањем тих оцена дошли до победника'', објаснила је.

Уређујући дворишта, домаћини мењају изглед града и села, додају надлежни, који ће се и даље трудити да награђују креативност и труд.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353-269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара