Читај ми!

Има воде, али је не треба расипати

Лето у Прокупљу, за разлику од претходних година, протиче без већих проблема у снабдевању водом за пиће. Грађани се највише жале на квалитет воде, али немају разлога за бригу, поручују из Градског водовода.

Огромни дугови који су се годинама гомилали претили су да озбиљно угрозе рад Градског водовода у Прокупљу. Захваљујући подршци државе и локалне самоуправе, као и рационалном пословању, сада је ситуација знатно боља, а у току је и реконструкција водоводне мреже.

Замена дотрајалих азбестно-цементних цеви најсавременијим полиетиленским приводе се крају. Потребна средства, скоро 9 милиона динара, обезбедило је из Министарство грађевинарства и урбанизма, а комунално предузеће све послове обавља само.

Замена 400 метара водоводних цеви само је почетак планираних радова, каже Славиша Антанасковић, в. д. директора КЈП Градски водовод:

"Крећемо са реализацијом следећег пројекта вредности 10 милиона динара који је одобрен од стране УНОПС ЕУ Прогреса и тиче се реконструкције водоводне мреже. Наредних дана почињемо и изградњу нове мреже у селу Поточић и насељу Ђуревац."

Током летњих месеци, у Прокупљу се готово редовно јављао проблем са водоснабдевањем у вишим деловима града. Ове године већих проблема нема, али грађани нису сасвим задовољни квалитетом.

Интерна контрола воде ради се свакодневно, узорак се узима са више места на мрежи, а анализе показују да је сасвим исправна.

"Екстерну контролу свих параметара у води за пиће ради Институт за јавно здравље у Нишу, три пута месечно", нагласила је Весна Вуксановић хемичар у КЈП Градски водовод, "и никад до сада нисмо имали примедбе на хигијенску исправност воде за пиће."

Стручњаци додају и да је вода за пиће у Прокупљу једна од најздравијих и да је то разлог више да је не расипају.

Уз разумно трошење и уредно плаћање рачуна с једне, као и домаћинско пословање уз несебичну подршку локалне самоуправе с друге стране, ускоро би све веће тешкоће са снабдевањем водом у граду на Топлици могле да буду прошлост.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара