Читај ми!

Пола Темске без воде

Половина мештана Темске данима нема воде која се, зато, обилно слива дуж регионалног пута Пирот - Зајечар. Иако нису у систему пиротског ЈП Водовод и канализација, и не плаћају њихове услуге, то предузеће обећало им је помоћ.

Због пуцања цеви на сеоском водоводу, половина мештана Темске код Пирота, већ неколико дана мучи несташица воде. Воде у кућама готово да и нема, али се зато обилно слива дуж регионалног пута Пирот - Зајечар који пролази кроз Темску.

Мештани сматрају да је пукла цев испод пута и затражили су помоћ општине Пирот.

"С обзиром на то да се квар догодио баш на регионалном путу, што би проузроковало затварање саобраћаја на дан два, апеловали смо код водовода у Пироту и тражили помоћ општине", рекао је Томислав Панчић, председник МЗ села Темска.

Најугроженија су домаћинства у вишим пределима, јер воду добијају само повремено, углавном током ноћи. Проблема имају сви, посебно породице с малом децом, али и сточари који не могу да напоје краве и овце.

Сеоским водоводоводом газдује Месна заједница, али ће због озбиљности квара интервенисати стручњаци Јавног предузећа Водовод и канализација који су им обећали техничку помоћ.

"Они се нама обрате само када имају проблем, а не желе да буду у нашем систему и не желе да имају водомере и не желе да плаћају воду", наглашава Зоран Николић, директор ЈП Водовод и канализација.

"Такво стање је потпуно неодрживо", каже Николић, "али ево, овога пута ћемо им помоћи, смо их молимо да јесен и зиму искористимо за озбиљне разговоре, и да попут осталих села, која имају потпуно уредно водоснабдевање и они имају такав квалитет у снабдевању."

У Пироту и 16 села која су у систему градског водовода, нема никаквих проблема са водоснабдевањем.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара