Читај ми!

Смена због увреде

Градоначелник Крушевца сменио помоћницу због тога што је путем Фејсбука вређала волонтерку са Исланда, која је у том граду одржала предавање.

Помоћница градоначелника Крушевца Братислава Гашића Слободанка Миладиновић разрешена је дужности, пошто је на друштвеној мрежи Фејсбук коментарисала физички изглед једне волонтерке са Исланда.

Испод слике коју је на Фејсбуку објавила Канцеларија за младе, на којој волонтерка Ерла Дур Магнусдотир држи предавање у Крушевцу, Миладиновићева, функционерка ДСС, написала је коментар: "Лепотица, као и све што стиже из Европске уније, као да је кренула у Бивољски кључ да полива паприку", што је изазвало бројне негативне коментаре.

Тим поводом огласила се и београдска организација "Хајде да", на чији је позив млада Исланђанка дошла у Крушевац, захтевајући јавно извињење из кабинета градоначелника.

У међувремену се огласила и Ерла Дур Магнусдотир упутивши отворено писмо помоћници градоначелника, која је касније испод коментара, али и критика из Канцеларије за младе, навела да је мислила да волонтерка није била примерено обучена, те да је због тога и изнела такав коментар.

У јавном писму, Ерла Дур Магнусдотир је рекла Миладиновићевој да је желела да учини нешто лепо, упознајући младе из Крушевца који начин могу да путују и волонтирају, изражавајући жаљење што јој се име појавило у новинама, не због намере већ због начина на који је изгледала и због порекла.

Смена помоћнице градоначелника требало је да буде тема наредног коалиционог састанка у Крушевцу (СНС-СПС-ЈС-ДСС), речено је недавно новинарима у градској управи, међутим градоначелник Крушевца је данас донео одлуку и потписао решење о разрешењу.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије