Читај ми!

Мост на реци Кутинској

Села Прва Кутина код Ниша бујична река дели на два дела - с једне стране обале су фабрика, црква и гробље, на другој је све остало. Мештани на мост чекају готово 20 година.

Мештани села Прва Кутина код Ниша када иду до цркве, гробља или фабрике могу да користе стари мост. То значи да морају да иду заобилазним и неусловним путем. Краћи пут води преко бетонског бедема саграђеног пре 50 година како би се укротила река.

Бедем је згодан за пецање током лета, каже мештанин Ненад Цветановић, али је наизглед малу Кутинску реку на том месту тешко укротити.

И лети и зими, радници Фабрике за прераду дрвета и воћа компаније Нишауто свакодневно до посла пешке прелазе мост који су више пута и сами поправљали. Међутим, када набуја Кутинска река туда и камиони тешко пролазе.

Осим фабрике, с друге стране су црква и гробље. Када се не може најкраћим путем мештани Прве Кутине користе постојећи мост, али је пут од њега веома узан.

Мештани су навикли да се сналазе, јер слушају обећања барем 20 година.

У Дирекцији за изградњу града Ниша кажу да је изградња моста више пута била приоритет, због честих елементарних непогода у овом крају, али да су прилике пропуштене. Сада је мост у редовном програму изградње, што значи - кад буде било пара.

Нови погон за прераду дрвета прошле године обишли су представници шведске "Икее". Нисмо сазнали како су реаговали када су туда морали да пређу на другу страну обале.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије