Читај ми!

Летовање у вртићу

Породица Пешић из Пирота одлучила је да, преко лета, бесплатно ослика просторије дечјег вртића "Првомајски цвет", који похађају и њихова деца, и уреди двориште.

Осликана стакла, добро познати мотиви из бајки, клупе веселих боја и породица која радно летује у вртићу. Брачни пар Пешић и њихово четворо деце улепшавају амбијент, поправљају фонтану, крече зидове.

Пешићи су желели да пиротским малишанима улепшају боравак у вртићу, али и да њихова деца науче да, кроз рад, креативно и корисно проводе слободно време.

Почели су са осликавањем просторија, објашњава Ирена Панајотовић Пешић:

"Сликамо на лесонит таблама, да би то касније могло да се скине, окречи, опет врати. Украсили смо две мале просторије, а онда одлучили да окречимо још једну собицу. После смо кренули са стаклима."

Матија за себе каже да је добро дете: "Могу да им помажем око послова, да би могли више да зараде парке. Није ми уопште тешко да радим."

Сергеј је држао клупу док је тата фарбао. И он, као његов брат Матија, воли да помаже.

Ирена и Момчило Пешић нису запослени, сналазе се, али им не недостаје ентузијазам да помогну тамо где могу. Сматрају да новац није мерило за све у животу.

"Волимо да деци покажемо неке практичне ствари", каже Момчило Пешић. "Да науче да доста тога не морају да купе већ да направе сами, да постану вредни људи, да сами виде колико је то лепо и да се, у крајњем случају, играмо и забављамо."

Ова весела, креативна породица у вртићу је сваког дана. Немају могућности да децу одведу негде на летовање, али верују да ће им овако проведен распуст бити користан и незабораван, јер су сви на окупу, а њихов рад ће некога учинити срећним.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије