Читај ми!

Добро пролазно време градске власти?

Градска власт у Нишу оцењује да је протеклих 12 месеци, у којима је примат имало обележавање годишњице Миланског едикта и запошљавање, с обзиром на наслеђене проблеме - добро радила. Опозиција не мисли тако, а ставови грађана су подељени.

Градска власт у Нишу је од својих претходника „наследила" 35.000 незапослених грађана и тај проблем је „тек начет" у првој години рада. Највише радних места, око хиљаду, очекује се од компаније Џонсон електрик, са којом је потписан протокол о сарадњи.

Градоначелник Зоран Перишић је оптимиста и обећава да ће до краја мандата запослити 7.000 Нишлија:

 "Поред ових хиљаду радника у Џонсон електрику, остао нам је и Бенетон дужан одређени број радних места. Очекујемо да овде дође Дајтек, да Јура прошири производњу и то је већ 3.500 нових радних места."

У градској власти кажу да су на почетку штедели. Тако је јавним набавкама, избором најнижих понуда уштеђено 37 % новца. Са друге стране, коригован је уговор са Монтенгро ерлајнзом који лети из Ниша до европских дестинација и сада је 20 % повољнији.

Градоначелник и председник Скупштине одрекли су се куповине два нова аутомобила и за тај новац биће набављена четири џипа за полицију, која је после три године добила новог начелника.

Годину дана градске власти грађани различито коментаришу.

Преставници опозиције кажу да је претходна година за Ниш практично изгубљена.

"Не видимо никакве стране инвестиције, не видимо да се нешто гради и град Ниш је стао", наводи Душан Милисављевић из Демократске странке. "Оно што мене брине јесте то што је Влада Србије више од 850 милиона динара извукла из буџета града Ниша."

У оквиру обележавања годишњице Миланског едикта град је са државом организовао пет великих манифестација у Нишу, а за покривање музеја Медијана обезбеђено је 120 милиона динара.

rts.nis@rts.rs
+381 18 223 111

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије