Читај ми!

Нови помор рибе у Рибарској реци

У Рибарској реци у селу Ђунис код Крушевца нови помор рибе. Како каже преседник МЗ Ђунис, Синиша Милић, помор у Рибарској реци се дешава једном годишње а да се при том још не зна узрок.

Јутрос се у Рибарској реци код Крушевца догодио нови помор рибе, а слична ситуација се од почетка недеље догађа и у реци Пепељуши, потврђено је Танјугу у Заводу за јавно здравље.

"Јутрос смо имали нови позив из Ђуниса и одмах смо о томе обавестили водопривредног инспектора. Треба рећи да се од понедељка исто дешава и у Пепељуши где такође има помора рибе", рекла је Татјана Симовић директорка Завода за јавно здравље.

Према њеним речима, прелиминарни резултати показују да је концентрација кисеоника у Рибарској реци веома ниска, док је повећан садржај амонијака што говори о томе да је на загађене утицао спољни фактор, односно показује да до помора није дошло због високих температура и ниских водостаја.

Нови резултати биће познати у току дана, казала је она и додала да су санитарни еколози Завода за јавно здравље од јутрос на терену.

"Обратиће се посебна пажња на потенцијалне загађиваче водотокова на обалама те две реке", рекла је Симовић истакавши да се сада трага за хемијским загађењем, те да се мештани Пепељевца и Ђуниса суочавају са непријатним мирисом угинуле рибе.

Она је указала и да је један од проблема тај што Расински округ нема водопривредног инспектора.

Како је јуче рекао председник савета месне заједнице Ђунис Синиша Милић, помор у Рибарској реци се дешава једном годишње, а мештани, како је истакао, и даље не знају шта је узрок томе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара