Читај ми!

Манекени знања - промоција вредности

Шапчанима се са билборда ових дана смеше лица најуспешнијих ученика Медицинске школе. Уз поруку "Знање је моћ", шабачка школа промовише знање, истинске вредности и добре резултате својих ученика, не само на пријемним већ и на осталим животним испитима.

Када су освојили прво место на Републичком такмичењу из историје и математике, одликаши Медицинске школе, Стефан и Ивана, нису ни слутили да ће њихове фотографије красити центар града.

"Била сам веома изненађена када сам чула, пошто, прво мени никада не би пало на памет да на овај начин представим ученике", каже Ивана Петровић.

Није баш много оних који су навикли да им неко од познаника каже да их је видео на билборду.

За Стефана Костадиновића је, како каже, част што се нашао у групи најбољих: "Свиђа ми се овај начин на који се знање промовише, што баш и није често, надам се да ћу и следеће године успети да постигнем нешто овако."

Најуспешнији ђаци чувене "Зелене школе" смеше се са неколико билборда у граду. Поред ученика у генерације, објављене су и фотографије Вуковаца и најбољих практичари.

"Циљ нам је да пошаљемо поруку да се знање у овој свакодневици ипак поштује, цени и вреднује", наглашава др Александар Пајић, директор Медицинске школе "Др Андра Јовановић" у Шапцу. "Надамо се да ћемо успети у томе и да се изборимо са свиме оним што нам окружује.

Не кошта много, а лепо изгледа, тврде у првој шабачкој школи која се одлучила да на овакав начин промовише успех својих ученика а, тиме, и наставника.

Шапчани тај гест такође подржавају, сматрајући да се је лепше гледати лепу и паметну децу него рекламе:

"Мислим да је то најлепше што се десило, да се покажу праве вредности деце и града. Раније је то било по излозима који нису тако упадљиви. Ово је новина која веома интересантна и која треба да се одржи."

За знање се треба борити јер се увек исплати, поручују из школе која верује у добре резултате својих ученика, не само на пријемним већ и на осталим животним испитима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара