Читај ми!

Протест оружара у центру Крагујевца

Радници крагујевачке Фабрике оружја протестовали у центру града, јер им је, како тврде, ускраћено право да имају представника у Надзорном одбору. Негирају да било која политичка партија стоји иза тог протеста.

Због ускраћивања права на представника у Надзорном одбору, радници крагујевачке фабрике оружја протестовали су у центру Крагујевца. Оружари тврде да иза њиховог протеста не стоји ниједна политичка партија.

Њихови захтеви су одлагање седнице Скупштине предузећа, заказане за 3. јул, хитан разговор са министром одбране Александром Вучићем, као да се Нацрт закона о одбрамбеној индустрији достави синдикалној организацији.

"Одржавањем седнице Скупштине предузећа 3. јула биће разрешени досадашњи представници друштвеног капитала и именовани нови, који нису из редова запослених, што значи да у Надзорном одбору неће имати ко да заступа интересе радника", рекао је председник Синдикалне организације Драган Илић.

Од ресорног министарства затражио је одговор до 19 сати, како би Синдикална организација одложила активности које је планирала за сутра и среду, 3. јул.

Илић је негирао наводе појединих медија да иза протеста оружара стоји политичка партија УРС.

"Иза нас никада није стајала политичка партија, а то није случај ни данас. Никакве контакте, нити подршку нисмо имали од било ког лидера било које политичке партије", рекао је Илић и додао да запослени у Фрабрици оружја неће дозволити да буду део међустраначког обрачуна.

Протестном скупу присуствовао је и председник фабрике "Први партизан" из Ужица Зоран Станић, као и председник Већа Савеза самосталних синдиката Крагујевца Југослав Ристић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара