Читај ми!

Рукометашице из Долова најбоље

Рукометашице Основне школе "Аксентије Максимовић" из Долова освојиле су прво место на 34. првенству Србије за основне школе. Већ годинама, Доловци су међу најуспешнијим рукометашима у Србији - и у мушкој и у женској конкуренцији.

Рукометашице Основне школе "Аксентије Максимовић" из Долова освојиле су прво место на 34. првенству Србије за основне школе.

Младим рукометашицама приређен је пријем у Градској управи Панчева, где је њихов домаћин био градски већник задужен за спорт и омладину Александар Фаркаш.

Он је нагласио да ће Град Панчево од ове године више улагати и водити рачуна о развоју школског спорта: "Такође, обновиће се и женски рукометни клуб Панчева, где ће ове талентоване девојчице моћи да наставе своју каријеру и освајају медаље за Панчево. То би била најбоља промоција нашег града."

Традиција и у спорту и у култури

Као српско насеље Долово се први пут помиње у Пећком Катастигу (списак, попис, рукописна књига калуђера Пећке патријаршије 1660. године под називом Долови.

Следећи пут се Долово помиње после 1725. године и  ослобођења Баната од Турака под командом принца Еугена Савојског. У тим походима, већина села у Банату је опљачкана и опустошена, а та судбина није заобишла ни Долово.

Граница је померена на југ, ближе Дунаву и, у време Марије Терезије, Долово почиње поново да се насељава и формира, али не на старом месту већ на граници атара Банатског Новог Села, где се и данас налази.

По груписаности и распореду стамбених, помоћних и других објеката, Долово је типично ушорено насеље централизованог типа, које је карактеристично за равничарске пределе. У централном делу насеља данас се налазе углавном све јавне установе: пошта, месна заједница и канцеларија, банка, Дом културе са биоскопском салом, робна кућа, трговине, здравствена станица, апотека и угоститељски објекти.

У близини је Основна школа "Аксентије Максимовић" и терени за фудбал и рукомет спортског клуба "Долово". 

Доловци су већ годинама међу најуспешнијим рукометашима у Србији и у мушкој и у женској конкуренцији. Ова екипа је претходних година освајала једно треће и једно друго место на истом такмичењу, а сада су коначно стигле и до златне медаље.

Као награду за постигнут велики успех рукометашице из Долова добиће седмодневни бесплатни боравак на Дивчибарама.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342-555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара