Пиротски трговци на удару контроле

Контрола Пореске управе показује да сваки трећи објекат у Србији не издаје фискалне рачуне. Пиротски трговци и угоститељи тврде да грађанима уредно издају фискалне рачуне, па без страха очекују најављену појачану инспекцију.

Сваки трећи објекат не издаје фискалне рачуне, показале су контроле Пореске управе. Према подацима Управе, фискални рачуни се највише издају у Београду, а најмање на југу Србије.

Упркос тој чињеници, трговци и угоститељи у Пироту кажу да, откако су уведене фискалне касе, грађанима уредно издају рачуне и зато без страха очекују најављену инспекцију.

Пиротски угоститељ Драган Вацић каже да свака муштерија добије рачун и да инспекција редовно долази у инспекцију. Да инспекција редовно долази, потврђује и трговкиња из Пирота Валентина Јовановић.

И грађани Пирота тврде да им се издају фискални рачуни, с тим што их многи често не узимају нити чувају.

У складу са последњом одлуком Министарства финансија и у Пироту је у току појачана инспекцијска контрола.

Директор Филијале Пореске управе Пирот Наташа Крстић наводи да су код једног броја обвезника утврђене неправилности. "Против тих обвезника поднети су захтеви за покретање прекршајне одговорности и биће утврђене новчане казне прописане законом", каже Крстић.

У Пореској управи објашњавају да паушалци који су ослобођени издајавања фискалног рачуна, обавезни су да према Закону о заштити потрошача издају обичан рачун.

Према прописима, фискалну касу морају да имају сва мала трговинска предузећа и самосталне трговинске радње, трафике као и остали порески обвезници са прометом производа на мало или пружају услуге грађанима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара