Читај ми!

И диплома и спортска каријера

Кикинђанка Александра Добранић, која је пре три године отишла да студира на Универзитету Охајо, поред дипломе стекла је и завидну кошаркашку каријеру.

Одмах по доласку у САД Александра Добранић из Кикинде успешно се уклопила у универзитетски кошаркашки клуб, мада јој је, како каже, првих дана било тешко.

"Касније сам стекла пријатеље, а у екипи су ме подржавали, јер су знали да сам ту сама без породице. Статус студената спортиста у Америци је бољи него код наших професионалних спортиста", наглашава Александра. "Имамо пуно фанова, људи долазе на утакмице, јер је женска кошарка тамо веома популарна. Имамо стипендију и људи нас поштују."

Пре одласка у Америку, Сашка је играла кошарку за више клубова у Србији, а наступала је и за кадетску и јуниорску репрезентацију. Њен први тренер у кикиндском ЖКК "Гимназија" Кикинди, Саша Пилиповић, памти је као савесну девојку.

"Била је редовна на тренинзима, с тим што је долазила пре свих, а одлазила последња", присећа се Пилиповић. "Остајала је после тренинга да би радила на усавршавању индивидуалне технике и већ тада се видело да ће израсти у врхунску играчицу."

Александри, која је висока 195 центиметара, много је значила подршка родитеља. Њен отац Саво и сам некадашњи кошаркаш, каже да је поносан на све што је Сашка постигла.

"Сашкина мајка има највише заслуга за њен успех, јер је она највише била за даље школовање у Америци", признаје отац.

Пре месец дана Александра је дипломирала. Са Универзитета у Охају јој је јављено да је примљена на мастер студије за финансије. Кад то заврши, каже Сашка, одлучиће да ли ће наставити са професионалним играњем кошарке у Европи, или ће се запослити у Америци.

Познати амерички спортски сајт Bleacher report објавио је листу најзгоднијих спортисткиња планете. Поред Ане Ивановић, Јелене Николић и Јелене Јанковић, на високом месту листе нашло се и име Александре Добранић.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара