Читај ми!

Радници "Шумадије" траже смену директора

Радници крагујевачког предузећа "Шумадија", због неисплаћених зарада, блокирали главну капију на улазу у круг предузећа и траже смену директора.

Због неисплаћених зарада радници предузећа "Шумадија" из Крагујевца, које углавном запошљава особе са инвалидитетом, блокирали су јутрос капију предузећа захтевајући смену директора Милана Миладиновића.

"Директор не обезбеђује посао и не даје плате радницима. Прети нам отказима, и једном раднику је већ уручио решење o отказу и због тога тражимо његову смену", изјавила је социјална радница и председница синдиката СИПОС у том предузећу Милка Миловановић.

Председница синдиката је рекла да радници неће одустати од блокаде док се не реше проблеми предузећа, као и да су већ испланирали дежурства запослених у блокади капије и тај списак доставили и полицији.

Директор Милан Миладиновић, који у предузеће не може да уђе заједно са правником, изјавио је да из ресорног министарства није стигао новац за рефундацију зарада особа са инвалидитетом.

"Део радника, а реч је о особама са инвалидитетом ,штрајкује од краја марта и готово два месеца блокирају и производњу што утиче на склапање уговора о продаји наших производа а тиме и на исплаћивање зарада", рекао је Миладиновић.

Од укупно 90 запослених, 50 радника, углавном је реч о особама са инвалидитетом, штрајкује од краја марта, а током априла су били и у штрајку глађу, тражећи исплату зарада за 13 месеци, који су прекинули пошто су добили писану гаранцију да ће им бити исплаћене плате.

Особе са инвалидитетом су и јула прошле године штрајковале глађу тражећи плате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара